Natuurinformatie centrum

Het Natuur Informatie Centrum verzorgt een aantal activiteiten die tot doel hebben mensen met vragen over natuur en milieu van informatie te voorzien. In Twintighoeven krijgt het Natuur Informatie Centrum de benodigde ruimte hiervoor.

Het centrum beschikt over een uitgebreide bibliotheek, met boeken en artikelen op het gebied van de natuur en het milieu. Er worden veel landelijke verenigingen en stichtingen vertegenwoordigd door middel van folders, vouwbladen en dergelijke. Bovendien worden er in het centrum allerlei ondersteuningsartikelen verkocht. ook de schooljeugd kan met de meest uiteenlopende vragen in het Natuur Informatie Centrum terecht, bijvoorbeeld als er een spreekbeurt op school gegeven moet worden. Eveneens kan men voor informatie over milieuvriendelijke producten en afvalproblematiek bij het Natuur Informatie Centrum terecht.

Biesboschliteratuur  

In het Natuur Informatie Centrum zijn ook natuurgidsen en boeken over flora en fauna te koop. Nieuw is het antiquariaat Biesbosch-literatuur. Boeken kunnen ook online besteld worden. Opgegeven prijzen zijn inclusief b.t.w., maar exclusief portokosten. Voor vezending in Nederland wordt 3,00 extra in rekening gebracht. Voor "belstukken" 6,75.

Bestellingen via: Natuur Informatie Centrum, Noorderelsweg 2A, 3329 KH Dordrecht, tel. 078 - 6.21.39.21 of fax: 078-6.21.00.99 of mail naar:

antiquariaat@twintighoeven.nl

 

Natuurinfo in de boekenhoek

Exposities

Voorts zijn er in het Natuur Informatie Centrum mogelijkheden om tentoonstellingen of exposities te bezoeken of zelf te realiseren. Klik hier voor de lopende expositie.

Er wordt driemaal per jaar een expositie georganiseerd die gratis te bezichtigen is.

Gratis bezichtiging  op woensdag en dinsdag en donderdag en de zaterdagen en zondagen van 12.00 - 16.00 uur (of, op andere dagen of tijdstippen, op afspraak) in Natuur Informatie Centrum, Noorderelsweg 2B, 3329 KH te Dordrecht. Tel. 078 - 6.21.39.21.