Expositie
Gestolde beweging  

Duo-expositie van beeldend kunstenaars Maud Quaedvlieg en Marijk Renia in Museum Twintighoeven in Dordrecht.

Maud en Marijk hebben elkaar op bijzondere wijze leren kennen. Tijdens een bezoek van Maud aan het Dordrechts Museum trok zij uit de Pakje Kunst automaat een klein glazen kunstobject van Marijk en werd geraakt door wat ze aantrof. Ze zocht contact met Marijk, die heel verrast was over de grote connectie tussen hun wederzijdse werk en denkwereld.

Sindsdien bezoeken zij elkaars atelier regelmatig en altijd zijn er lange en sprankelende gesprekken over hun werk. Vaak gaat het ook over de zienswijze waarop zij elk afzonderlijk onderzoeken hoe je gedachten over kunt brengen in een persoonlijke vormtaal. Ook hierin ervaren zij herkenning en incidenteel gezamenlijk exposeren vormt dan een extra dimensie.

Zij gaan daarom graag in op de uitnodiging voor een duo-expositie in Museum Twintighoeven in Dordrecht. Het thema van deze expositie is: ‘Gestolde Beweging’ en dit past niet alleen bij hun werk, waarin Waterleven een grote rol speelt, maar ook bij de wisseling van de seizoenen, waarin de uitbundige natuur zich terugtrekt en verstild.

Kenmerkend voor het museum, is de grote aandacht voor de bijzondere cultuurhistorische geschiedenis en rijke natuur van de omringende Dordtse Biesbosch. Dit heeft de kunstenaars geďnspireerd tot nieuwe schilderijen en glasobjecten die, aangevuld met al bestaand werk, te zien zijn in de centrale hal van het museum van 17 oktober 2020 tot en met 3 januari 2021. Noorderelsweg 2a Dordrecht.

Daarnaast kunnen belangstellenden ook de ateliers van beide kunstenaars bezoeken. Dit kan gedurende de gehele expositieperiode op afspraak, maar ook tijdens de speciaal ingelaste open atelierweekenden. Bij Maud Quaedvlieg is dit op 28 en 29 november van 11.00 tot 17.00 uur. Haar ruime en inspirerende schilderatelier ligt aan de Konijnenberg 88 in Breda. www.maudquaedvlieg.nl

Marijk Renia heeft open atelierweekenden op 28 en 29 november; 26 en 27 december en op 2 en 3 januari 2021 van 11.00 tot 17.00 uur. Haar sfeervolle glasatelier ligt aan de Oude Veerweg 3 in Dordrecht www.renia.nl. Dit is op loopafstand van Museum Twintighoeven.

Maud en Marijk zijn op woensdag 30 december van 14.00 – 16.00 uur in het museum aanwezig om toelichting te geven op hun werk.