Expositie
In het Natuur Informatie Centrum zijn er mogelijkheden om tentoonstellingen of exposities te bezoeken of zelf te realiseren. Voor informatie hierover kunt U contact opnemen met de coördinator Wil Haan  

Van 15 september t/m 31 december 2012

 

 

„Habitat der Dieren

Deze keer een expostie van illustraties en borduurwerk van Illustrator Petra Stegeman.

Petra is altijd op zoek naar de scheidslijn tussen fictie en realiteit. Haar werk varieert van kinderboeken, tijdschriften, kaarten, schilderijen en knuffels tot producten en fantasiewerelden. Ze werkt vaak met textiel, dit geeft haar illustraties een bepaald gevoel van geborgenheid of verdoezeling.

Petra maakt gebruik van 3D-textiele settingen, die duurzaam vervaardigd worden en tastbaar zijn voor een ieder die ernaar kijkt. Een van haar fantasiewerelden werd tentoongesteld in Villa Zebra te Rotterdam. Het is gemaakt voor de tentoonstelling “De Monsterfabriek” en laat goed zien hoe ze gebruik maakt van textiel in haar werk.

Haar eindexamenwerk is juni 2011 vertoond in de Fenixloodsen in Katendrecht en nu presenteert ze haar eerste collectiewerken hier.

“Habitat der dieren” is een collectie illustraties en borduurwerken die tot stand is gekomen door Petra’s passie voor dieren. De werken vertonen de onderdrukking van dieren die hun leefgebied steeds meer zien verkleinen en vervagen door grote stedenbouw of het veranderende klimaat.

De tentoonstelling is geopend op woensdagen van 10.00-16.00 uur en zaterdags en zondags van 12.30-16.00 uur, of buiten deze dagen en uren op afspraak. De toegang is gratis.

Museum Twintighoeven is gevestigd aan de Noorderelsweg 2b in boswachterij "De Elzen", te Dordrecht. Na de Viersprong rechtsaf op het boerenerf aan de linkerkant van de weg.