Oude en nieuwe Biesboschboeken

Biesboschboeken zijn er in veel genres, want over dit, tot de verbeelding sprekende, natuurgebied zijn in de loop der tijd veel boeken verschenen.

Streekromans, fotoboeken, natuurgidsen, cultuurhistorische en topografische werken en wetenschappelijk uitgaven. De oudst bekende Biesboschpublicaties zijn al zo’n 200 jaar oud en er worden nog steeds nieuwe boeken uitgegeven.

Voor Biesboschliteratuur bestaat nog altijd een groeiende belangstelling en ook naar de oudere uitgaven is grote vraag.

 

Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heeft het Natuur Informatie Centrum van de Stichting Natuur- en Vogelwacht het Biesbosch-antiquariaat opgericht. Momenteel heeft men hier meer dan veertig titels in de aanbieding. Van sommige boeken is er maar één exemplaar beschikbaar, van andere publicaties zijn er enkele meer. Deze Biesboschboeken kunnen bijna tegen kostprijs geleverd worden, want er wordt slechts met kleine marges gewerkt, die volledig ten goede komen aan het Biesbosch-boekenfonds. Uit dit fonds worden nieuwe uitgaven over de Biesbosch bekostigd.

 

Het Biesbosch-antiquariaat is gevestigd in poldercentrum "Twintighoeven" op het erf van hoeve Jong Dordrecht aan de Noorderelsweg 2B te Dordrecht.

Het centrum is geopend; op woensdagen van 10.00-16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12.30-16.00 uur. Biesboschboeken zijn ook telefonisch (078-6213921) of per email: biesbosch@twintighoeven.nl te bestellen.